Aktuellt

Byggnadsvårdsföreningen JO-anmäler Kungälvs kommun

onsdag, 07 februari 2018

I över tio år har Kungälvs kommun tittat på, medan turisthotellet i Marstrand vanskötts av sina fastighetsägare. Trots att utomstående ihärdigt uppvaktat kommunen i frågan har den kulturhistoriskt värdefulla byggnaden tillåtits förfalla och är nu i ett skick bortom räddning.

Nu är det dags att söka vårt stipendium!

tisdag, 23 januari 2018

Pluggar du till arkitekt, bygghantverkare, ingenjör eller annan eftergymnasial utbildning? Gillar du gamla hus, är intresserad av äldre byggtekniker och vill få praktisk erfarenhet? Sök då Svenska byggnadsvårdsföreningens stipendium!

Nu blir det möjligt för alla att kostnadsfritt använda standarder för kulturarvsområdet

fredag, 22 december 2017

Riksantikvarieämbetet och SIS, Swedish Standards Institute, har slutit ett avtal som innebär att närmare 30 europeiska standarder blir tillgängliga för kulturarvsområdet. Från den 1 januari kommer standarderna att kunna laddas ner utan kostnad av företag, myndigheter och organisationer som är verksamma i Sverige. Syftet är att öka tillämpningen av standarder på kulturarvsområdet och pröva nyttan av standarderna under tre år.

Värna och utveckla istället för att avveckla

Hur beslutet att i praktiken riva halva byn Suderbys är förenligt med den rådande tidsandan att värna äldre kulturmiljöer, skapa ett mer hållbart samhälle och en levande landsbygd har vi inte fått svar på, skriver Nils-Erik Norrby, Eva Hele...

Inledande referat från seminarium om Stockholms översiktsplan.

torsdag, 19 oktober 2017

Inledande referat från 'Översiktsplan eller försäljningsbroschyr?' - ett seminarium med stadens politiker som arrangerade av Byggnadsvårdsföreningen, Samfundet S:t Erik, Stockholms Naturskyddsförening, Naturskyddsföreningen i Stockholms län och Urban City Research den 12 oktober 2017.
logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in