Systrarna Jobs och deras konstnärskap

Välkommen att lyssna på en föreläsning om systrarna Lisbet och Gocken Jobs och deras konstnärskap i Stadsbibliotekets hörsal.

Namnet Jobs är för de flesta synonymt med de rikt blommande tygerna som sedan 1940-talet hör till klassikerna i svensk textilkonst. Mindre känt är att Lisbet Jobs (1909-1961) och hennes syster Gocken Jobs (1914-1995) först utbildade sig till keramiker. Som två självständiga konstnärer arbetade de sedan sida vid sida och deras arbeten kom att få internationell ryktbarhet.
Christina Mattsson, känd folklorist och visforskare, radiomedarbetare och tidigare styresman för Nordiska museet berättar om de välkända systrarna, vars blommande mönster fått förnyad aktualitet. Hennes och Hedvig Hedqvist bok ”Jobs keramik & textil: Lisbet Jobs och Gocken Jobs – två systrar, två konstnärskap” har väckt stor uppmärksamhet.

Datum: Måndagen den 20 januari kl. 18.00.
Plats: Västerås stadsbibliotek, Biskopsgatan 2, 722 16 Västerås.
Föreläsare: Christina Mattsson.
Kostnad: Kostnadsfritt.
Kursen sker i samarbete med Arbetarinstitutet, Västerås stadsbibliotek och Svenska Byggnadsvårdsföreningen.
Anmälan: info@kursmedtradition.se, eller sms till 0707-77 52 44.

Datum

mån 20 jan

Tid

18:00 - 18:00

Kostnad

Kostnadsfritt

Platser

Västerås stadsbibliotek
Kategori

Arrangör

Kurs med tradition

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Vänligen ange en giltig e-postadress.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler