Spaning efter öde hus – Drabbisdal, Vreta kloster

Norr om Roxen tillkom i slutet av 1800-talet sommarnöjen för välbärgade Linköpingsbor. Drabbisdal i östra kanten av Bergs samhälle har dock en särpräglad tillkomst såsom Drabbisborg, säte för Stora Drabbisorden, med munter verksamhet i bottenvåningen från 1860-talet.
Byggnaden som ägs av Vreta klosters hembygdsförening står tom sedan många år och avvaktar ny användning. Inom den omgivande parken står även det ursprungliga torpet Jakobsdal. Byggnaderna visas av Marie Hagsten, byggnadsantikvarie verksam i Östergötland och tidigare vid Östergötlands museum. Hembygdsföreningen serverar kaffe till självkostnadspris. Möjlighet till grillning av egen medhavd korv o.dyl. Vägbeskrivning lämnas i samband med bekräftelse av anmälan. Ange medlemskap i Byggnadsvårdsföreningen vid anmälan. Anmälan senast 8 april.

Anmälan till e-post: gunilla.stromberg@byggnadsvard.se

Telefonnummer till kontaktperson: Tomas: 013-12 37 88, Gunilla: 072-300 28 64, Anna: 073-934 83 17

Datum

lör 18 apr

Tid

14:00 - 16:00

Kostnad

60 kr (medlem: 50 kr)

Platser

Vreta kloster
Kategori

Arrangör

Svenska Byggnadsvårdsföreningen
E-post
kansli@byggnadsvard.se
Webbplats
https://byggnadsvard.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Vänligen ange en giltig e-postadress.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler