Målade blommor på möbler – Folkkonst från bondehemmen

De svenska landskapens folkkonst har en enorm bredd vad gäller form, färg och komposition. Många olika villkor skapade förutsättningarna för folkkonsten;geografi, befolkningsutveckling, socio-ekonomiska villkor med mera.
Genom att ta del av form och komposition kan man härleda många målade möbler geografiskt. De kringvandrade målarna specialiserade sig på olika mönster i olika landskap. De målade ofta blommor i olika grad av stilisering. En del är lätta att känna igen, andra känns mera som fantasifulla skapelser.

Den folkliga möbelkulturen tillhör verkligen vårt gemensamma kulturarv. Ulla-Karin Warberg, intendent på Nordiska museet, med ansvar för målade folkliga möbler, bonadsmålningar och den folkliga textilen, kommer till Kulturväxtgruppen och berättar mer om möblernas
fascinerande historia.

Tid: Fredag 24 januari 2020 kl 15.00 – ca 16.30

Betalas kontant på plats eller med Swish.
Anmälan: Senast 20 januari till ann@hembygd.se.
Ange på anmälan vilken hembygdsförening du tillhör.

Datum

fre 24 jan

Tid

15:00 - 16:30

Kostnad

100 kr för medlemmar i en hembygdsförening, 120 kr för övriga

Platser

Folkuniversitetets aula, Kungstensgatan 45, Stockholm
Kategori

Arrangör

Stockholms läns hembygdsförbund - Kulturväxtgruppen i samarbete med Folkuniversitetet
Telefon
+46 8-302180
E-post
ann@hembygd.se
Webbplats
https://www.hembygd.se/stockholm/activities/16885

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Vänligen ange en giltig e-postadress.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler