fbpx

Laga din möbel – Vingligt och rangligt blir stadigt

Har du en möbel som behöver omsorg? Passa då på att gå vår kurs där du lär dig laga din stol, pall eller annan möbel!

Under kursen varvas teori och praktik. Du lär du dig stolens uppbyggnad, hur du tar i sär den och sätter ihop den. Du lär dig även vilka limmer och andra material du ska använda och vilka ytbehandlingar som passar till just din möbel. Vi tar även upp olika restaureringsfrågor och -metoder.

Ta med dig din rangliga favoritstol eller möbel och lär dig laga den! Efter kursen ska du veta vilka material och metoder som ska användas för att reparera olika stolar och möbler.

Kursledare
Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg som själv började sin bana med att gå snickeriutbildning på Nääs. Manne är mycket rutinerad och arbetar både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård för Slöjd & Byggnadsvård. Han utför även mindre finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Fika och lunch
Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Att tänka på
För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar.

Parkeringstillstånd finns vid kurslokalen i Slöjdseminariet. Men parkeringen sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdseminariet.

Slöjdlärarseminariet på Nääs har utbildat i slöjd ända sedan 1880, därför inleds alla kurser på platsen med en kort introduktion i samband med välkomstfikat.

NÄR, VAR & HUR
Datum: 28-30 augusti 2020
Tid: fre 13-17, lör & sön 10-17
Kursledare: Manne Swedberg
Avgift: 1 990 kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Anmälan
www.slojdochbyggnadsvard.se/mobel eller e-post: lerum@sv.se

Datum

fre 28 aug

Tid

13:00 - 17:00

Kostnad

1990kr (medlem: -10%)

Mer info

Läs mer
REGISTER

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Vänligen ange en giltig e-postadress.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler