Höstresa till Tyskland!

Med arkeologen och Pommernkännaren Johan Engström som vår ciceron gör vi under årets höstresa en spännande tur till det forna Svenska Pommern. Vi ser bland annat  Rügen, Stralsund och Greifswald! Under våra dagar utgår vi från den gamla hansastaden Stralsund, där vi bor centralt i de historiska kvarteren.  Här tar vi del av aktuella restaureringar av både privata och offentliga byggnader.

På Rügen, Östersjöns sjätte största ö, möter vi en byggnadskultur som sträcker sig över 5000 år. Från de imponerande stenåldersgravarna vid Lancken-Granitz till nazisternas megalomana semesteranlägning vid Prora.

Vi besöker svensk-tyska Britta Brogren som visar sitt barndoms hem, herrgården Boldewitz, vilken under de senaste åren pietstfullt restaurerats med Lars Sjöberg som antikvarisk rådgivare. I vackra badorten Binz, möter vi de rikt dekorerade vilhelminska strandvillorna från förra sekelskiftet.

Läs mer här!

Datum

tor 19 sep - sön 22 sep

Tid

11:30 - 18:00

Mer info

Läs mer

Platser

tyskland

Arrangör

Byggnadsvårdsföreningen
Webbplats
https://byggnadsvard.se
REGISTER
Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

november 2019
januari 2020
mars 2020
Inget evenemang hittades!