fbpx

Byggnadsvårdsläger Jamtli

Jamtli, som är Jämtlands länsmuseum, består av ett friluftsmuseum och ett inom-husmuseum. I den vackra miljön står flera historiska hus och gårdar. Byggnaderna representerar olika platser, tidsperioder och byggnadsskick typiska för platsen och visar både landsbygd och stadsmiljö. I tidens anda monterades hus ned på olika platser för att sättas upp på museet. Det är i år sjätte gången som Jamtli anordnar byggnadsvårdsläger.

Under sommarens byggnadsvårdsläger på Jamtli får du bland annat teoretisk och praktisk handledning i följande moment:
•Timmerlagning och restaurering av äldre timmerbyggnad
• Hyvling och läggning av brädtak
• Fönsterrenovering

KOMMUNIKATION
Du som inte åker bil till Jamtli gör lättast i att ta tåget till Östersund Central och därifrån buss 2 mot Lugnvik, tidtabeller hittar du på www.lanstrafiken-z.se. Från stationen kan du också ta taxi eller gå, avståndet mellan station och lägerområde är 2,2 kilometer.

MAT
Alla måltider serveras på Jamtli.

LOGI
Du bor med de andra deltagarna i dubbelrum på Jamtli vandrarhem, delad dusch/wc. Gångavstånd till stadskärnan. Samtliga rum är försedda med TV och i korridoren finns flera badrum, tvättmaskin och ett kök för självhushåll. Ta med lakan och handduk, eller hyr på plats. På kvällarna finns goda möjligheter att uppleva friluftsområdet eller ta sig in till Östersunds stad.

UTRUSTNING ATT TA MED
Lämpliga arbetskläder och arbetsskor med stålhätta och skydd mot spiktramp.

Anmälan och läs mer!

Datum

sön 23 jun - fre 19 jul

Tid

Se exakta tider i informationen du får när du anmäler dig.
00:00 - 00:00

Platser

Jamtli
Museiplan 2, 831 31 Östersund, Sverige
Kategori

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Vänligen ange en giltig e-postadress.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler