Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Kurs i Ådring/Marmorering

27 februari, 2024 @ 18:00 - 21:00

760kr

Förr var det vanligt att man imiterade ett material på en annan yta. Man målade furumöbler så de skulle likna mahogny, valnöt eller något annat exklusivt material. Väggar målades som marmor.

Under denna kurs får du lära dig den grundläggande tekniken för att med hjälp av filmjölk, oljor och pigment få vilken yta som helst att likna trä eller sten.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Material
Allt material tillhandahålls av kursledaren och inkluderas i deltagaravgiften.

Kursledare
Målarmäster Ulf Larsson, Vislanda, har lång erfarenhet av äldre måleritekniker och restaurerar gamla miljöer likaväl som att förvandla en ny till gammal stil. Dekorationsmålning och byggnadsvård hänger intimt ihop. Målaren förr målade dörrar och luckor så de liknade ädelt trä likaväl som att imitera väggar och detaljer i inredningen så de liknade dyrbar marmor. En gammal miljö ska man vara rädd om – Ulf ger gärna råd om hur man enklast bibehåller den.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart. Oömma kläder. Vi bjuder på kaffe/te. Medtag gärna egen kvällsmacka eller liknande. Material tillhandahålls av ledaren.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.

Kostnad: 760 kronor

Anmälan: Mer information och anmälan

Detaljer

Datum:
27 februari, 2024
Tid:
18:00 - 21:00
Kostnad:
760kr
Evenemang Taggar:
, , , , ,

Arrangör

Studieförbundet Vuxenskolan Kronoberg
Telefon:
047610958
E-post:
kronoberg@sv.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Studieförbundet Vuxenskolan Kronoberg
Blockvägen 8
Växjö, Kronobergs län 35245 Sverige
+ Google Map
Telefon:
047610958
Visa Plats-webbplats