Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Grundkurs i fasadlagningar

21 oktober @ 09:00 - 22 oktober @ 15:30

2700kr

ALLA FASADER GÅR ATT RÄDDA – LÄR DIG LAGA DIN!
Har du ett hus där delar av fasaden råkat illa ut av väder och vind och behöver lagas? Här är kursen där du får lära dig om orsakerna bakom problemen och hur du kan göra enkla lagningar för att rädda den gamla fasaden!

En gammal fasad är ofta byggd med virke av allra bästa kvalitet, men även denna kan få skador om olyckan varit framme. Att byta ut en hel fasad bara för att delar av den blivit dålig är både otroligt kostsamt och ohållbart utifrån miljösynpunkt. En äldre fasad håller dessutom långt högre kvalitet än dagens fasadvirke och är därför väl värd att bevara.

Därför har Lin & Lera tillsammans med Vidstige Byggnadsvård tagit fram en kurs där du får lära dig att bedömma fasadens skick, varför skadorna uppstått, hur du undviker nya skador och framför allt hur du gör enkla och snygga lagningar i din fasad.

KURSBESKRIVNING
Under två dagar kommer vi arbeta i teori och praktik kring fasaders uppbyggnad och hur dessa kan repareras. Vi tittar på olika anledningar till att skador uppstår, hur vatten påverkar fasaden och hur du undviker att skador sker igen.

Du kommer efter kursen ha praktiska grundkunskaper i att bedömma fasadens skick, borttagning av befintlig panel på sätt som inte skadar den, lagningar av fasad, skarvningar av fasad och locklister, offerbrädor samt vinklar och snittytor för vattbrädor, droppnäspor.

Missa inte kursen i “Enkla fasadlagningar” som är ett bra komplement till denna kurs.

TA MED
Oömma kläder efter väder (kursen hålls utomhus och i ouppvärmda lokaler), arbetshandskar, papper + penna.
om ni har: hammare, såg, vinkelhake, tumstock, hyvel.

FÖRKUNSKAPER
Kursen vänder sig till alla oavsett tidigare erfarenhet av snickeri. Vi anpassar momenten utifrån varje deltagares egna förkunskaper och möjligheter.

KURSLEDARE
Love Vidstige arbetar till vardags främst med äldre timmerhus och skador på dessa, fönsterlagningar och inredningssnickerier. Love är delvis skolad på dacapo i Mariestad och har livslång erfarenhet av att arbeta med händerna. Love bedriver sedan några år tillbaka egen firma – Vidstige byggnadsvård & hantverk.

MAT
Vegetarisk lunch och fika ingår i kursavgiften. Uppge ev. allergier i samband med anmälan.

NÄR VAR HUR
21-22 oktober 2023
lör kl. 9.00 – 16.00
Sön kl. 9.00 – 15.30

PLATS
Lin & Lera byggnadsvård i Larv, Vara Kommun
Max antal platser: 10

KURSAVGIFT
2700 kr (återbetalning fram till tre dygn före kursstart vid ev avbokning)

Detaljer

Start:
21 oktober @ 09:00
Slutar:
22 oktober @ 15:30
Kostnad:
2700kr
Evenemang Taggar:
, , , , ,

Arrangör

Lin & Lera
Telefon:
0762140805
E-post:
​byggnadsvardlarv@gmail.com
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Lin & Lera
Larv Västergården 7
Larv, Västergötland 534 62 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats