fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fönsterrenoveringskurs med trälagning

2 september, 2023 @ 10:00 - 3 september, 2023 @ 17:00

2700kr

Har du gamla fönster som behöver lite mer omsorg och renovering än enbart nytt kitt och ommålning? Då är denna kurs för dig! Gamla fönster är av en kvalitet som inte är möjlig att köpa idag, därför är det väl värt att lägga lite extra tid och energi för att laga även de fönster som verkar vara bortom räddning. För varför slänga ett helt fönster när bara en liten del av det är trasigt?

Under denna kurs får du lära dig hur du gör trälagningar i gamla fönsterbågar. Vi tar isär fönsterbågen och byter de delar av bågen som är dåliga och sätter sedan ihop den igen. Det innefattar moment med fräsning, sågning, limning av längdskarvar samt justering av bågar och gångjärn. Du tar med dig ett eget fönster att göra reparationerna på. Bågen ska vara skrapad och kitt och glas avlägsnat innan du kommer så att vi under de två kursdagarna kan fokusera på själva trälagningen.

Kursen är praktisk men teori vävs även in under dagarna. Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att själv kunna göra avancerad renovering av en fönsterbåge.

Kursledare
Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg. Manne är mycket rutinerad och arbetar både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård för Slöjd & Byggnadsvård Nääs. Han utför även mindre finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Mat
Vegetarisk lunch och fika ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i samband med kursanmälan.

Tag med
En fönsterbåge som behöver trälagas. Verktyg om du har. Arbetskläder och oömma skor. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten. Har du inte någon båge som behöver trålagas finns bågar att arbeta med på plats (meddela gärna i förväg).

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

NÄR, VAR, HUR
Datum: 2-3 september 2023
Tid: lördag 10-17, sön 10-17

Avgift: 2 700 kr
Plats: Lin & Lera Byggnadsvård
Larv västergården 7, 534 62 Larv

Detaljer

Start:
2 september, 2023 @ 10:00
Slutar:
3 september, 2023 @ 17:00
Kostnad:
2700kr
Evenemang Taggar:
, , ,

Arrangör

Lin & Lera
Telefon
0762140805
E-post
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Lin & Lera
Larv Västergården 7
Larv, Västergötland 534 62 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats
keyboard_arrow_up