fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Fönsterrenovering – Grundkurs hos Lin & Lera Byggnadsvård

17 augusti @ 09:00 - 16:00

1490kr

Har du gamla fönster som behöver lite kärlek, eller kanske vill du bara lära dig hur man gör inför kommande projekt? Då är detta kursen för dig!
Under en heldag kommer du få lära dig grunderna i fönsterrenovering, obs ej trälagning. Vi går igenom hur du bedömer fönstrets skick och vilka åtgärder som behövs under renoveringen. Vi kommer använda olika metoder för att avlägsna färg och kitt samt prata om hur olika färger påverkar fönstrets hälsa. Du kommer få lära dig att plocka ut glas, stifta och kitta om och hur du målar fönstret med linoljefärg. Alla får möjlighet att testa på att skära glas.
Under kursen i fönsterrenovering blandas teori och praktik. Du har möjlighet att ta med dig en egen fönsterbåge att jobba med under kursen. Har du inget eget fönster att arbeta med finns fönster på plats som du kan använda.
Kursledare
Jennie-Ann Olsson grundare av Lin & Lera byggnadsvård och har många års erfarenhet av fästerrenovering efter att ha gått kurs hos Scandinavian Windowcraft. – ”Jag drivs av att sprida kunskap om byggnadsvårdens olika hantverk på ett sätt som gör att även vanliga dödliga vågar ta sig an och testa i sina egna hem”.
Att tänka på och ta med
– Skyddande kläder, skyddshandskar, andningsskydd och oömma kläder (ej syntetmaterial pga risk för antändning/brännskada vid heta arbeten).
– Kursen hålls i det gamla magasinet på gården. Lokalerna är ouppvärmda så välj kläder efter väder.
– En fönsterbåge att jobba med, Kontakta oss om du inte har en fönsterbåge att ta med så löser vi detta.
– Om du har kopplade fönster är det bra att skruva isär dessa så att du endast tar med dig ytterbågen på kursen, detta för att spara tid till alla moment du ska hinna gå igenom under dagen.
– Ta gärna med egna verktyg om du har hemma, färgskrapa, skruvmejsel, hörselskydd, speedheater osv (Allt finns även att låna och/eller köpa i kursgårdens butik)
– Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.
– På gården finns en byggnadsvårdsbutik där du före/efter kursen kan inhandla material och verktyg som behövs för att fortsätta med renoveringen av dina fönster hemma.
Mat:
Fika och vegetarisk lunch ingår i kursavgiften. Uppge eventuella allergier eller specialkost i samband med kursanmälan. ​
Ta dig hit med kollektivtrafik
I vedum finns en Tågstation dit du lätt tar dig från Göteborg, Lidköping, Udevalla och skövde. det är ca 6 km från vedum till kursgården. Den sista biten kan man boka Närtrafik eller ”Sista-milen-bilen” som tar dig från Vedum station hela vägen fram till Lin & Lera. Med Sista-milen-bilen kan du även ta dig från kursgården till de boenden som finns att boka i närheten.
Parkering
För de bilburna finns parkeringsmöjligheter på gårdsplanen.
När?
Söndag 17 Augusti 2025 kl. 9.00-16.00
Kursavgift
1490 kr

Var?
Lin & Lera Byggnadsvård
Larv Västergården 7
534 62 Larv
Skaraborg

ÖVRIGT
Betalning sker via den kallelse/faktura du får i din epost.
Vid försenad betalning eller påminnelse av obetald avgift debiteras påminnelseavgift.

Boka din plats här: http://www.linochlera.se/kursanmaumllan—foumlnsterrenovering-23-april.html

Västra Götaland

2024-08-17 09:00 – 16:00

Kostnad 1490 kr
Kostnad medlem 1490 kr

Plats

Lin & Lera Byggnadsvård
Larv Västergården 7
534 62 Larv

 

Lin & Lera Byggnadsvård

byggnadsvardlarv@gmail.com
0762-14 08 05

 

 

Detaljer

Datum:
17 augusti
Tid:
09:00 - 16:00
Kostnad:
1490kr
Evenemang Kategori:

Arrangör

Lin & Lera
Telefon
0762140805
E-post
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Lin & Lera
Larv Västergården 7
Larv, Västergötland 534 62 Sverige
Visa Plats-webbplats
keyboard_arrow_up