fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Äggoljetempera – grundkurs

19 november, 2023 @ 10:00 - 16:00

990kr

Under en heldag får du en introduktion till äggoljetempera och där vi fokuserar på praktiska moment för att ge dig bästa möjlighet att ta dig an kommande projekt!

Du kommer få kunskap om vad äggoljetempera är, dess innehåll och vad färgen kan användas till. Vi går igenom olika pigment och dess egenskaper, hur man kan tänka vid kulörval och kulörkombinationer. Under kursen kommer du även få en grundlig genomgång av målningsteknik, förarbete samt hur du anpassar färg för olika underlag och förutsättningar. Avslutningsvis går vi igenom efterbehandling och penselvårt och vilka verktyg som kan komma till användning vid målning med äggoljetempera samt hur dessa tas omhand på ett hållbart sätt.

Kursen utgår ifrån Av Jords färger och arbetsbeskrivningar. Du får med dig ett kurskompendium med sammanfattning av det vi gått igenom samt ytterligare information att läsa om äggoljetempera.

Inga förkunskaper krävs! Detta är en grundkurs som är till för att skänka mod till de som kanske inte vågat testa på äggoljetempera innan eller för den nyfikne som söker djupare kunskap.

Kursledare
Jennie-Ann Olsson driver Lin & Lera byggnadsvård och är självlärd inom kulturmåleriet. – ”Jag drivs av att sprida kunskap om byggnadsvårdens olika hantverk på ett sätt som gör att vi vanliga dödliga vågar ta oss an och testa i våra egna hem”.

Bra att tänka på
Ta på oömma kläder som tål stänk från färg.
Delar av arbetet sker i lokaler som inte är uppvärmda – ta på kläder efter väder.
Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten. För att vi ska hinna klart är det viktigt att ni är på plats i god tid innan kursen startar.

Vill du köpa med material hem efter kursen finns detta att tillgå i byggnadsvårdsbutiken på kursgården.

Mat
Vegetarisk lunch och fika ingår i kursavgiften. Uppge ev. allergier i samband med anmälan.

När, var, hur:
Datum: Söndag 19 november 2023
Tid: 10.00-16:00
Avgift: 990 :-

Plats

Lin & Lera byggnadsvård i Larv, Vara Kommun
Max antal platser: 10

Detaljer

Datum:
19 november, 2023
Tid:
10:00 - 16:00
Kostnad:
990kr
Evenemang Taggar:
, , , ,

Arrangör

Lin & Lera
Telefon
0762140805
E-post
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Lin & Lera
Larv Västergården 7
Larv, Västergötland 534 62 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats
keyboard_arrow_up