fbpx

Byta timmerstockar pga rötskada och myrangrepp

Finns det någon som har erfarenhet av att undersöka skador och bedöma vilka åtgärder som krävs? Samt vid behov byta ut skadade timmerstockar?
Se även bifogade bilder.
Tacksam för svar!

Svar:

Dina länsombud kan hjälpa dig att hitta rätt hantverkare. Länsombuden är ibland själva hantverkare, läs deras beskrivningar på hemsidan.

På bilden ser det ut som timret är målat med en tät färg vilket kan vara orsaken till skadorna. Den täta färgen gör att virket får en högre fukthalt vilket i sin tur leder till att skadedjur trivs och att mögel och röta kan etableras.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler