Brobacken, Röda huset

Län: Västra Götaland
Ort: Lerum
Datum: 23-03-2009

Rivningshotat. Den 16:e september 2008 skrev Lerums Kommun, JM AB och Mölnlycke Fastighets AB under en avsiktsförklaring om att utveckla Lerums Centrum. I avsiktsförklaringen finns bland annat planer på att riva delar av Östra Brobacken för att bygga en ny väg och bro. Östra Brobacken är det sista området som representerar det gamla och genuina Lerum och som fortfarande har en levande näringsverksamhet. Området har ett sådant kulturhistorikst värde att det omfattas av bestämmelserna i PBL § 3:12, skydd mot förvanskning.

Uppdateringar
02-04-2013
Vid Kommunstyrelsens möte den 27/3 beslutades det att Röda huset ska få vara kvar där det står och att alla andra planer som berörs av detta beslut ska justeras.

Externa länkar
Bevara Brobacken

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler