fbpx

Bohusskolan

Län: Västra Götaland
Ort: Ale

Äldre skolbyggnader i 1920-talsklassicistisk utformning, uppförda 1932. Miljön har efter hand utökats med skolbyggnader från senare tid. Byggnaderna finns utpekade i kulturhistorisk inventering utförd av Ale kommun, Länsstyrelsen och Västarvet. I rapporten framgår att miljön är intressant eftersom den har skolbyggnader från olika tider och visar på skiftande ideal för skolors utformning. Skolan behöver nu byggas om för att rymma fler elever och de äldre byggnaderna är inte inkluderade i det nya förslaget, och eventuellt föreligger ett rivningshot.

Bebyggelseinventering: https://ale.se/download/18.3e56d9df129ccbbb525800016493/1363266653278/Kulturhistorisk%20bebyggelseinventering.pdf

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler