fbpx

Billdals herrgård

Län: Västra Götaland
Ort: Göteborg
Datum: 09-01-2013

Förfall. James Dicksons monumentala sommarhus i Billdal förfaller. Herrgården ägs av Göteborgs kommun som sedan de exproprierade fastigheten 1963 inte underhållit byggnaden på ett adekvat sätt. De senaste 10 åren har huset sått övergivet, taket läcker och inredning i form av kakelugnar etc. har stulits

Uppdateringar
15-05-2013
I början av året vann en ny detaljplan för Billdals gård laga kraft. Detaljplanen innebär att man skapar en bredare användning av huvudbyggnaden genom att en tillbyggnad uppförs för att komplettera med våtutrymmen samt att man ordnar en tillgänglig entré. Nu är det upp till Higab att bestämma vad den gamla herrgården ska innehålla. Mikael Blom, fastighetsutvecklingschef på Higab, säger att man ska börja med att starta en fastighetsbildning med lantmätare med mera. Efter det kan man börja titta på vad huset ska innehålla. Förhoppningsvis innebär detta att underhåll snart kommer att utföras i den starkt förfallna miljön.
07-10-2014
Positiva signaler från Higab! Higab har dragit igång ett visionsarbete för Billdals herrgård och under 2015 kommer byggnaden att börja renoveras.

Externa länkar
Expressen
Bilder på Google

keyboard_arrow_up