Billdals herrgård

Län: Västra Götaland
Ort: Göteborg
Datum: 09-01-2013

Förfall. James Dicksons monumentala sommarhus i Billdal förfaller. Herrgården ägs av Göteborgs kommun som sedan de exproprierade fastigheten 1963 inte underhållit byggnaden på ett adekvat sätt. De senaste 10 åren har huset sått övergivet, taket läcker och inredning i form av kakelugnar etc. har stulits

Uppdateringar
15-05-2013
I början av året vann en ny detaljplan för Billdals gård laga kraft. Detaljplanen innebär att man skapar en bredare användning av huvudbyggnaden genom att en tillbyggnad uppförs för att komplettera med våtutrymmen samt att man ordnar en tillgänglig entré. Nu är det upp till Higab att bestämma vad den gamla herrgården ska innehålla. Mikael Blom, fastighetsutvecklingschef på Higab, säger att man ska börja med att starta en fastighetsbildning med lantmätare med mera. Efter det kan man börja titta på vad huset ska innehålla. Förhoppningsvis innebär detta att underhåll snart kommer att utföras i den starkt förfallna miljön.
07-10-2014
Positiva signaler från Higab! Higab har dragit igång ett visionsarbete för Billdals herrgård och under 2015 kommer byggnaden att börja renoveras.

Externa länkar
Expressen
Bilder på Google

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler