Banvaktstuga i Hultafors

Län: Västra Götaland
Ort: Bollebygd
Datum: 17-08-2011

Uppdatering: Rivningen är avvärjd och en förenings som ska sköta om stuga har bildats. Härliga nyheter. /PS

Banverket fortsätter att avveckla byggnader som de inte längre behöver för sin verksamhet. Nu har oturen kommit till banvaktarstugan i Hultafors, Bollebygds kommun. Byggnaden uppfördes 1894 och i miljön ingår också en jordkällare och ett uthus. Ungefär 800 meter från huset ligger även den byggnadsminnesmärkta fd Hultafors station. Banvaktarstugan finns omnämnd som kulturhistoriskt värdefull i en kommunal inventering, men saknar skydd i detaljplan. Stugan hyrs ut till en privatperson sedan 1992.

Uppdateringar
08-11-2011
Hyresgästen har nu fått avslag för förlängt kontrakt och rivningen är planerad till mars 2012.

Externa länkar
Banvaktstuga No 774 Hultafors

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler