Återanvändning av Ecofiber

Hej,
Jag håller på att bygga om ett hus där jag haft Ecofiber på vinden. Den fibern tänkte jag återanvända och lägga i golvbjälklaget istället. Hur mycket kan jag kompaktera fibern när jag lägger den i golvet eller ska jag bara lägga dit den fluffigt? Golvbjälklaget blir med 195 mm reglar.
Alternativet är att lägga träfiberskivor, men jag tycker det verkar dumt att slänga bort Ecofibern, den ser fin ut trots 20 år på vinden.

Svar:

Inget problem att återanvända ekofibern. Dessutom resurshushållande! Använd ansiktsmask – det kan damma en del av gammal fyllning. Bjälklagsfyllning får gärna vara tung så att ljudisoleringen mellan våningarna blir bra. Därför använde man putsrester, kolstybb och annat förr i tiden. Det är också en anledning att packa fyllningen ordentligt.

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
maj 2020
maj 03 2020

Jättegrönt

Friluftsmuseet Gamla Linköping, Tunnbindaregatan, Linköping, Sverige
Inget evenemang hittades!
Visa fler