fbpx

Astoriahuset (flygelbyggnaden)

Län: Stockholm
Ort: Stockholm
Datum: 07-04-2014

Rivningshot. Astoriahuset del mot Nybrogatan har räddats från rivning, men nu hotas istället flygeln. Humlegården har ansökt om att ta ned flygeln för att uppföra ett större hus med nedsänkt gård på platsen. Återigen lämnas anledningen att det är i såpass dåligt skick att det bör rivas – det är för dyrt att för att renoveras. Sedan tidigare har byggherren Humlegården fått tillstånd att riva ett annat 1800-hus i kvarteret, bakom Astoria, och ersätta det med ett högt kontorshus. Det nya kontorshuset får ett tak som även täcker huset mot Nybrogatan. Tunga instanser som länsstyrelsen och skönhetsrådet anser att 1800-talshuset har värden och bör bevaras. Boende på Nybrogatan har protesterat.

Externa länkar
Astoriahuset närmar sig rivning | epstein blogg.dn.se 15 feb 2017

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler