Res med oss till Gotland!

Årets vårresa går till Gotland

Datum

fredag, 17 maj 09:40 - söndag, 19 maj 20:30

 

Res med oss till Gotland!

Följ med Svenska byggnadsvårdsföreningen till Gotland! Under några intensiva dagar fördjupar vi oss i stadens bebyggelsearv. Ön är underbart vackert på försommaren och vi får se mycket av landskapet på våra rundturer. Vi gör bland annat en stadsvandring, reser med museitåg till Dalhem och äter festmiddag i Frimis vackra lokaler i Visby.

gotland14a

PROGRAM
Fredag 17 maj
Resan inleds med kaffe och två intressanta föreläsningar: Elene  Negussie, världsarvssamordnare, om den nya strategin för Visby. Därefter Petra Eriksson, adjunkt kulturvård, om hur man arbetar både praktiskt och globalt med byggnadsvård. Efter det minglar vi och äter buffé tillsammans med studenter från byggnadsantikvarieprogrammet.

Lördag 18 maj
Vi startar med en stadsvandring och gör därefter en bussrundtur på centrala Gotland och ser den välbevarade medeltidskyrkan Anga, Norrlanda fornstuga med välbevarade bulhus och järnvägsmuseet i Dalhem. 

Efter lunch i Dalhem reser vi med museitåget till Roma där vi får se det återanvända sockerbruket. Vi besöker Buttle kalk och får veta mer om kalkhantering och vi hinner med ännu en medeltidskyrka, Garde. På kvällen äter vi festmiddag i Frimis vackra lokaler i Visby. 

Söndag 19 maj 
Vi besöker den välbevarade gården Taksteins under renovering, en ladugård i Gann som kommer att återanvändas samt Bungemuseet, ett av Sveriges största friluftsmuseer i ny regi med dess gårdar från 1600-, 1700- och 1800-tal. Efter lunch återvänder vi till Visby.

Läs det kompletta programmet genom att ladda ner det, i högerspalten på den här sidan.

 gotland17a

 

Pris:

Kostnad: 6850 kr. Enkelrumstillägg 975 kr. (Pris för medlemmar: För deltagande i resan krävs medlemskap i Svenska byggnadsvårdsföreningen respektive familjemedlemskap om två eller flera deltar i resan från samma hushåll. )

Betal & anmälningsinformation:

Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0176-12500. Kontaktpersoner Kajsa Hjertén, Lars-Åke Radojewski. Sista anmälningsdag den 1 april 2019. Deltagarantalet är begränsat och anmälan bindande. Meddela namn, adress, mobilnr, e-post, födelsedatum, medborgarskap samt ev. allergier. För anslutning Oskarshamn kontakta arrangören.

Senaste anmälningsdag:

måndag, 01 april 2019

Förtäring & Logi:

Nytt koncept för vårresan - föreningens årsmöte sker vid annat tillfälle och vårresan är utformad som en paketresa där resor och boende ingår i priset. Resan sker i samverkan med Mejtresor och Norrtelje Resebyrå.

Kontakt:

Kajsa Hjertén, Lars-Åke Radojewski

Telefon:

0176-12500

E-post:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Län:

Gotland
{rsform FORMID}
logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in

Så här hanterar Svenska byggnadsvårdsföreningen personuppgifter (GDPR) Läs mer här!