Årås byggnadsvård 21 juni – 2 juli 2020

VÄSTRA GÖTALAND. Årås Säteri ligger i Ulricehamns kommun, på gränsen mellan Västra Götaland och Jönköpings län. Säteriet har under många år fått förfalla men togs 2011 över av Bygdegårdsföreningen Årås Kvarn som sedan dess restaurerar det en gång så ståtliga säteriet.

I år arrangerar vi det sjunde i raden av uppskattade och framgångsrika byggnadsvårdsläger på platsen. Årårs arrangerar både byggnadsvårdsläger och två stycken trädgårdsläger sommaren 2020.

Till säteriet hör, utöver huvudbyggnaden med ursprung i 1400-talet, också flera flyglar och en kvarn som rustats upp till bygdegård. Här kan du se en film från ett tidigare läger på Årås.

Klicka här för inbjudan i PDF

På Årås i sommar:

 • Fönsterrenovering
 • Renovering av träfasad, fönsteromfattningar och dörrar
 • Lerklining avtimmerväggar
 • Arbete med kalkbruk
 • Putsning av fasad
 • Tillredning av rödfärg
 • Vid dåligt väder fogning av kallmur

MAT
Lunchen serveras i kvarnen och lagas av vår värdinna. Kvällsmålet tillreds i matlag av deltagarna själva, kom ihåg att ange eventuell specialkost i din anmälan.

LOGI
Lägerdeltagarna bor på Årås eget vandrarhem i två- eller fyrbäddsrum. Boendet ligger på området, ca 50 meter från herrgården. Sängar, kuddar och filtar/täcken finns, sänglinne och handduk ingår. Tvättstuga och kök finns att tillgå. Cyklar går att låna och badplatsen ligger inom gångavstånd.

UTRUSTNING ATT TA MED
Arbetsskor med spikskydd, handskar, skyddsglasögon, hammare och tumstock.

HAR DU FRÅGOR OM LÄGRET?
Kontakta:
Göran Nyman
0725 61 03 19
lg.nyman@gmail.com


 

 

 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
 • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
  Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
  Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler