fbpx

Res med oss till Gotland!

Följ med Svenska byggnadsvårdsföreningen till Gotland! Under några intensiva dagar fördjupar vi oss i stadens bebyggelsearv. Ön är underbart vacker på försommaren och vi får se mycket av landskapet på våra rundturer. Vi gör bland annat en stadsvandring, reser med museitåg till Dalhem och äter festmiddag i Frimis vackra lokaler i Visby.
PROGRAM

Fredag 17 maj
Resan inleds med kaffe och två intressanta föreläsningar: Elene  Negussie, världsarvssamordnare, om den nya strategin för Visby. Därefter Petra Eriksson, adjunkt kulturvård, om hur man arbetar både praktiskt och globalt med byggnadsvård. Efter det minglar vi och äter buffé tillsammans med studenter från byggnadsantikvarieprogrammet.

Lördag 18 maj
Vi startar med en stadsvandring och gör därefter en bussrundtur på centrala Gotland och ser den välbevarade medeltidskyrkan Anga, Norrlanda fornstuga med välbevarade bulhus och järnvägsmuseet i Dalhem.

Söndag 19 maj 
Vi besöker den välbevarade gården Taksteins under renovering, en ladugård i Gann som kommer att återanvändas samt Bungemuseet, ett av Sveriges största friluftsmuseer i ny regi med dess gårdar från 1600-, 1700- och 1800-tal. Efter lunch återvänder vi till Visby.

Reseinformation

Nytt koncept för vårresan – föreningens årsmöte sker vid annat tillfälle och vårresan är utformad som en paketresa där resor och boende ingår i priset. Resan sker i samverkan med Mejtresor och Norrtelje Resebyrå.

Kostnad: 6850 kr. Enkelrumstillägg 975 kr. (Pris för medlemmar: För deltagande i resan krävs medlemskap i Svenska byggnadsvårdsföreningen och familjemedlemskap om två eller fler från samma hushåll deltar på resan.)

Anmälan:
varresan@byggnadsvard.se, eller telefon 0176-12500. Kontaktpersoner Kajsa Hjertén eller Lars-Åke Radojewski.

Sista anmälningsdag den 1 april 2019.
Deltagarantalet är begränsat och anmälan bindande. Meddela namn, adress, mobilnr, e-post, födelsedatum, medborgarskap samt ev. allergier. För anslutning Oskarshamn kontakta arrangören.

 

 

 

 

 

 

 

keyboard_arrow_up