Ahnérska huset

Län: Örebro
Ort: Askersund
Datum: 09-01-2012

Rivningshot. Ahnérska huset hotas av rivning. Det tidstypiska 1920-talshuset är utpekat som bevarandevärt i länsmuseets kulturhistoriska inventering. Huset ägdes tidigare av kommunen, men har nyligen sålts till AskersundsBostäder. Underhållet är eftersatt och enligt kommunledningen är rivning är enda alternativet. I ett öppet brev har ett antal Askersundsbor kritiserat beslutet och krävt att byggnaden besiktigas av en utomstående expert innan slutgiltigt beslut om rivning fattas.

Uppdateringar
09-01-2013
Ahnérska huset är nu rivet.

Externa länkar
Se bilder på rivningen

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler