fbpx

Län: Jämtland
Ort: Backe
Datum: 19-11-2008

Backe sjukhus har en oviss framtid. Sjukhuset har varit nedläggningshotat flera gånger. Det invigdes 1964 och ritades av Folke Löfströms arkitektkontor i Stockholm. År 2006 sålde kommunen sjukhuset till ett nystartat företag. Sedan dess har fler ägarbyten ägt rum.

Uppdateringar

03-08-2020
Under våren har förhandlingar pågått om försäljning av Backe sjukhus. Den nuvarande ägaren som är företagare inom assistansbranschen har de senaste åren hyrt ut lokaler till kommun och region samt haft migrationsboende i lokalerna. Intäkterna har återinvesterats i byggnaden till enbart 2 procent. Av den anledningen har de uthyrda lokalerna ett omfattande renoveringsbehov, och ägaren ville då sälja. Nu har dock förhandlingarna om försäljning avbrutits.

10-01-2016
Backe sjukhus har sålts på exekutiv auktion. Den som lade högsta budet var Sabri Erdinc, känd företagare från Örebro. Tillsammans med sin bror Benjamin driver han assistansbolaget Marcus Assistans. Efter en intensiv budgivning landade slutpriset på 9,5 miljoner kronor.

09-01-2014
I slutet av år 2013 försatte tingsrätten i Malmö bolaget bakom Backe sjukhus i konkurs, vad som kommer att hända med byggnaden nu är oklart.

Externa länkar
Sabri Erdinc blir Backe sjukhus nya ägare efter hård budgivning | ÖP 10 feb 2016

keyboard_arrow_up