Backe sjukhus

Län: Jämtland
Ort: Backe
Datum: 19-11-2008

Backe sjukhus har en oviss framtid. Sjukhuset har varit nedläggningshotat flera gånger. Det invigdes 1964 och ritades av Folke Löfströms arkitektkontor i Stockholm. År 2006 sålde kommunen sjukhuset till ett nystartat företag. Sedan dess har fler ägarbyten ägt rum.

Uppdateringar
09-01-2014
I slutet av år 2013 försatte tingsrätten i Malmö bolaget bakom Backe sjukhus i konkurs, vad som kommer att hända med byggnaden nu är oklart.
10-01-2016
Ur ÖP 10 jan 2016: Backe sjukhus såldes på exekutiv auktion under onsdagen.
Ett antal spekulanter fanns i Kronofogdens lokaler för att delta i budgivningen. Andra fanns per telefon i Helsingborg, Umeå, Halmstad, Sundbyberg och Örebro.
Den som lade högsta budet var Sabri Erdinc, känd företagare från Örebro. Tillsammans med sin bror Benjamin driver han assistansbolaget Marcus Assistans som 2012 omsatte ungefär 130 miljoner kronor, skrev tidningen Veckans Affärer om. Samma år hamnade Sabri Erdinc listan över dem som tjänat mest pengar i Örebro, enligt tidningen Nerikes Allehanda.
Efter en intensiv budgivning landade slutpriset på 9,5 miljoner kronor.

Externa länkar
Sabri Erdinc blir Backe sjukhus nya ägare efter hård budgivning | ÖP 10 feb 2016

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

mars 2020
april 2020
maj 2020
juni 2020
Inget evenemang hittades!