Lamellhus på Fågelvägen i Halmstad

Län: Halland
Ort: Halmstad
Datum: 06-03-2011

Uppdatering dec 2016: I en artikel i Hallandsposten läser vi “De lägenheter som finns i de äldre hyresfastigheterna på Fågelvägen har dålig tillgänglighet. HFAB har tidigare haft planer på att antingen riva dem och bygga nytt, eller bygga på en vindsvåning och bygga utvändiga hissar. –Jag tycker HFAB gör helt rätt som låter husen stå kvar. Det behövs den här typen av lägenheter med en lägre prisnivå också, säger Henrik Oretorp.” Från Svenska Byggnadsvårdsföreningens sida instämmer vi med den insiktsfulle Henrik Oretorp. HFAB planerar nu att istället låta uppföra ett åttvåningshus med 30 lägenheter på den granntomt där det idag ligger en panncentral. /PS
Det kommunala bostadsbolaget HFAB har planer på att riva ett antal fyravånings lamellhus vid Fågelvägen i Rotorp, Halmstad. I Halland har rivningshot uppstått mot flera hus byggda på 1940- och 50-talen. Kulturmiljö Halland har reagerat och menar att detta är ett viktigt kulturarv som riskerar att försvinna. Läs mer på Hallandsekot. (Länk nedan).

Externa länkar
Hallandsekot
30 nya lägenheter i åttavåningshus | Hallandsposten 12 okt 2016

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, dock ej specifika dieter).
    Observera att lägret blir billigare med ett medlemskap (dock ej för trädgårdslägret som redan är nedsatt i pris).
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

januari 2020
mars 2020
Inget evenemang hittades!