Brandstationen

Län: Halland
Ort: Falkenberg
Datum: 07-04-2009

Rivningshot. Brandstationen uppfördes 1953 efter ritningar av Erik Schwarz. Förutom brandstation inrymdes tjänstebostäder och kommunal tvättstuga. Byggnaden är klassad som kulturhistoriskt värdefull av “byggnadsminnesklass” i byggnadsinventeringen från 2006. Falkenbergs politiker har nyligen tagit ett principbeslut att riva brandstationen för att i dess plats uppföra en galleria. Protestanterna mot rivningsplanerna menar bl a byggnaderna mycket väl skulle kunna återanvändas till sådan verksamhet, t ex som saluhall.

Uppdateringar
04-05-2011
Rivningsarbetet av brandstationen pågår nu för fullt. Läs mer i Hallands Nyheter. (Länk nedan).

Externa länkar
Hallands Nyheter

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler