Län: Gävleborg
Ort: Hofors
Datum: 26-10-2011
Rivningshot. Det kommunala bostadsbolaget Hoforshus vill riva en modernistisk byggnad i Hofors som uppfördes på 1950-talet. Byggnaden har i mångt och mycket originaldetaljerna kvar som t.ex. dörrar, betongglasutsmyckning, fönster, bevarade trapphus, lysarmaturer, m.m. av hög kvalitet – och har bedömts ha ett mycket högt kulturhistoriskt värde av länsmuseet i Gävleborg. I sitt yttrande avråder de bestämt från rivning. Läs mer i Arbetarbladet eller i bloggen Byggnadsvård Gävleborg.

Uppdateringar
24-06-2013
Nu är det tidigare rivningshotade hyreshuset på Hantverkargatan 11 i Hofors sålt och räddat från rivningshotet. Den nya ägaren, Svealandsbostäder AB, har beslutat att renovera byggnaden.

Externa länkar
Arbetarbladet
Byggnadsvård Gävleborg
Hantverkargatan 11 räddas! 

Meny

Innan du frågar

Ställ en fråga (gammal)

Anmälan Byggnadsvårdsläger

    OBS! Lägret i Näverkärr är nu fullt.
  • OBS! Lägren kan i de flesta fall tillgodose kost vad gäller allergi eller vegetarisk mat, men inte alltid specifika dieter. Var noga med att ange vad du har för matpreferenser så att lägret kan ta ställning till om det går att ordna.
    Observera att du behöver vara medlem i föreningen för att kunna delta på något av våra läger. Här kan du läsa mer om medlemskapen: https://byggnadsvard.se/medlem/medlemskap
    Här godkänner du att bilder som tas på lägerdeltagarna kan komma att användas av Svenska byggnadsvårdsföreningen i marknadsföringen för byggnadsvårdslägren. Marknadsföringen innefattar bland annat hemsida, sociala medier och tidningen Byggnadskultur. Att godkänna är frivilligt, men vi är tacksamma för alla möjligheter att kunna sprida byggnadsvården i våra kanaler.

LÄGG TILL DITT ARRANGEMANG

april 2020
Inget evenemang hittades!
Visa fler