Vårresa

Vårresa

Varje vår anordnar föreningen en temaresa där medlemmar och andra under en helg i maj kan förkovra sig i kulturhistoria, stadsutveckling och byggnadsvård på intressanta resmål. I samband med vårresan hålls också föreningens årsmöte.
Höstresa

Höstresa

Varje höst anordnar föreningen en temaresa där medlemmar och andra under några dagar kan förkovra sig i kulturhistoria, stadsutveckling och byggnadsvård på intressanta resmål. Programmen innehåller bland annat stadsvandringar, studiebesök, workshops och föreläsningar.
Vårresan 2017

Vårresan 2017

Uppsala & stadsutveckling och kulturarv

Uppsala växer med rekordfart. Temat för årets resa är Uppsalas byggda och gröna kulturarv och hur en stadsutveckling bör ske som tar hänsyn till stadens egenart och dess omistliga kulturvärden, en fråga som är aktuell för många av landets tillväxtstäder.

Resan bjuder på intressanta föreläsningar på temat stadsutveckling och kulturarv och därefter på mingel på Hyllan i Saluhallen, återuppförd efter brand 2002.
Vi gör en stadsvandring då vi tittar på äldre och nya byggnader i stadskärnan och en bussrundtur till områden från olika tider med kunniga guider. Festmiddag serveras i den anrika Borgen i nationalromantik, ritad av arkitekten Axel Lindegren. Vi gör också en utflykt till Vattholmabygden till det föredömligt upprustade Vattholma bruk, Tensta kyrka med berömda målningar och Salsta slott, ett av de mest påkostade slotten från stormaktstidens Sverige. Vårresan avslutas traditionsenligt vid Uppsalas järnvägsstation.

Mer information & anmälan.

Read more

Tidigare utförda resor

Tallinn 2015

Tallinn 2015

Höstresa

Spännande resa till Estland

Malmö 2015

Malmö 2015

Vårresa

Byggnadsvård i staden

Gävle 2014

Gävle 2014

Vårresa

Järnvägens kulturarv och världsarvet Hälsingegårdar

Värmland 2013

Värmland 2013

Vårresa

Norra Värlmland och Finnskogen i gränslandet

logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in