Den nordiska trästaden

Välkommen till trästadskonferens i Alingsås!

Datum

torsdag, 12 april 10:00 - fredag, 13 april 15:15

Hur förvaltar vi våra trästadsmiljöer för framtiden? Hur skapar vi levande historiska stadsmiljöer som attraherar både boende och besökare? Hur bygger vi nytt med erfarenhet från historien och hur anpassar vi det nya till det gamla? 

Under två dagar i april samlas runt tvåhundra personer som på olika sätt arbetar med trästadsbebyggelse i Alingsås, en av Sveriges bäst bevarade trästäder men också en levande stadsmiljö som profilerat sig som The Capital of Fika. Vi vill att du är med oss då!


De nordiska trästadsmiljöerna är unika kulturarv, med värden som uppskattas av både invånare och besökare. Vi vill att de ska vara levande stadsmiljöer – inte bara välbevarade kulturmiljöer. Att förvalta och utveckla dem kräver särskild kunskap och samverkan mellan många olika kompetenser. Vi tror att erfarenhetsutbyte mellan oss som arbetar med dessa frågor är viktigt, och vi tror att det är en gemensam, nordisk angelägenhet. Konferensen riktar sig till alla som är engagerade i den nordiska trästaden och som arbetar med stadsutveckling, bevarande, byggnadsvård eller besöksnäring.

Vi inleder med ett gemensamt program där vi bland annat får ta del av den internationellt kände arkitekten Jan Gehls kunskaper om den mänskliga skalans betydelse i stadsrummet. I parallella seminarier kan du sedan ta del av över 40 olika föredrag, om allt från bevarandeplaner och restaureringsarbeten till stadsutvecklingsprojekt och nybyggnation i trä. Du får också möjlighet att komma in bakom fasaderna i trästadsmiljön, besöka ett byggnadsvårdscentrum och ta del av den lokala fikakulturen. Direkt efter konferensen arrangerar vi för de som är intresserade en studieresa till de välbevarade trästadsmiljöerna i Kungälv och Marstrand.

Konferensen är en uppföljning på den välbesökta och uppskattade konferensen i Trondheim 2016, där ett nordiskt nätverk för trästäder bildades. Arrangörer i Alingsås är Nätverket Den Nordiska Trästaden, Alingsås kommun och Västra Götalandsregionen.
 
Program
Ladda ner det fullständiga programmet för konferensen här.

Pris
Konferensavgift 2 300 kr exkl. moms. Det ingår fika, lunch och middag samt alla föredrag och studiebesök.
Studieresa 2 000 kr exkl. moms. Det ingår buss, fika, middag, hotellrum, middag på kvällen samt enklare lunch på lördagen.

Logi 
Du som är deltagare bokar och betalar din övernattning själv, se förslag på boende här. Konferensen håller till på Grand Hotel i Alingsås.

Anmälan
Se till att anmäla dig till konferensen i god tid, antalet platser är begränsat! 
Klicka här för att komma till anmälan.

Kontakt
Sverige nordisktrastad@alingsas.se, Annika Kaas
Finland tuulikki.kiilo@pori.fi, Tuulikki Kiilo
Norge trond@fortidsminneforeningen.no , Trond Rødsmoen
Danmark nanna.uhrbrand@byogland.dk, Nanna Uhrbrand

Läs mer om nätverket och konferensen på www.nordisktreby.org.

Pris:

Kostnad Konferensen - 2 300 kr exkl. moms, studieresan - 2000 exkl. moms
Kräver registrering

Senaste anmälningsdag:

fredag, 23 mars 2018

E-post:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Plats:

Grand Hotel

Adress:

Bankgatan 1

Ort:

Alingsås

Arrangör:

Nätverket Den nordiska trästaden, Alingsås kommun och Västra Götalandsregionen
logotyp byggnadsvardsforeningen
Svenska byggnadsvårdsföreningen, Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85 | Email: kansli@byggnadsvard.se
Svenska byggnadsvårdsföreningen
Box 6442, 113 82 Stockholm
Telefon: 08-30 17 85
Email: kansli@byggnadsvard.se

Cart

Cart offcanvas

Logga in